Informació per a les empreses en quant a les situacions d’incapacitat temporal derivades del coronavirus

by | 12 de març de 2020

Pel que fa a les últimes notícies publicades en els mitjans de comunicació, volem informar-vos de què es considera una baixa laboral per coronavirus.
Els períodes d’aïllament i de contagi de la malaltia, als efectes de la prestació econòmica de la incapacitat temporal, es consideren situacions assimilades a accident de treball.
L’assistència sanitària segueix depenent del servei públic de salut, no de la mútua.
Se seguiran estrictament els criteris i protocols determinats pel Ministeri de Sanitat i per les diferents conselleries de Salut.

IMPORTANT:

  • Per accedir a la prestació econòmica d’incapacitat temporal es necessita la baixa mèdica, tant si és aïllament o malaltia.
  • Atès que la data d’entrada en vigor del Reial Decret Llei 6/2020 és el 12-3-2020, no s’assumeixen com a casos d’accident de treball els processos anteriors a aquesta data.
  • La baixa, comunicat de confirmació i l’alta mèdica, corresponen al Servei públic de salut, no a la mútua.
  • Per accedir a la prestació cal 犀利士
    estar d’alta a la Seguretat Social a la data prèvia a l’aïllament o la malaltia.

COMUNICACIONS DE LES BAIXES, CONFIRMACIONS i ALTES A LA GESTORIA:

  • Com a mesura de prevenció, s’enviaran preferentment per e-mail o fax.

Atentament,
 
ÀREA LABORAL
GESTORIA BARCELÓ

Tens alguna consulta?

Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: GESTORIA BARCELO SL. Finalitat: Enviament d'informació i/o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats en la informació addicional.