Canvis substancials en la bonificació aplicable a contractes de substitució durant maternitat i paternitat a partir de l’1 de setembre de 2023

by | 26 de maig de 2023

El Reial decret llei 1/2023, datat el 10 de gener, estableix mesures urgents en incentius per a la contractació laboral, efectives des de l’1 de setembre de 2023.
Aquest decret ha introduït canvis en la bonificació aplicable a contractes de substitució en situacions de maternitat i paternitat, la qual cosa ha suposat una reducció considerable de l’incentiu.

Fins ara, la regulació en vigor establia una bonificació del 100% de la contribució empresarial per a totes les contingències en els contractes dels treballadors substituïts i dels quals realitzaven les substitucions.

Doncs bé, des de l’1 de setembre, el contracte ja no quedarà exempt de les contribucions a la seguretat social i passarà a tenir una bonificació de 366€ mensuals (durant el període de superposició entre el contracte de substitució i la prestació del substituït). A més, només es podrà aplicar si el treballador substituït és un aturat menor de 30 anys.

El departament laboral de la Gestoria està a la seva disposició per a resoldre qualsevol pregunta sobre aquest tema.

Tens alguna consulta?

Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: GESTORIA BARCELO SL. Finalitat: Enviament d'informació i/o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats en la informació addicional.