Tots els treballadors autònoms s’hauran d’incorporar al Sistema Red

by | 23 de març de 2018

Tots els treballadors autònoms que el pròxim 1 d’abril figurin en alta tindran 6 mesos per incorporar-se al Sistema RED.

En el BOE del dia 6 de març s’ha aprovat l’Ordre ESS/214/2018 per la qual es modifica l’Ordre reguladora del  Sistema RED, que estén obligatòriament la seva aplicació, entre d’altres, als treballadors per compte propi integrats en el RETA i en el règim especial dels treballadors del mar, i que la seva entrada en vigor està prevista per l’1 d’abril de 2018.
En concret la norma estén la utilització obligatòria del Sistema RED per a:
1) Els treballadors per compte propi integrats en el RETA i en el règim especial dels treballadors del mar, a excepció, en aquest últim cas, dels que figurin classificats en els grups 2n i 3r de l’article 10 de la Llei 47/2015, reguladora de la protecció social de les persones treballadores del sector marítim-pesquer, amb independència que tinguin o no treballadors a càrrec seu.
 

Atenció. Es fixa un termini de 6 mesos perquè els treballadors autònoms que l’1 d’abril de 2018 figurin en alta en el règim corresponent i no estiguin incorporats al Sistema RED procedeixin a fer-ho en qualsevol de les formes previstes a aquest efecte. Aquesta incorporació determinarà, així mateix, la inclusió obligatòria d’aquests treballadors en el sistema de notificació electrònica mitjançant la seva compareixença a la seu electrònica de la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social.

 
2) Les empreses, agrupacions d’empreses i altres subjectes responsables del compliment de l’obligació de cotitzar al règim general de la Seguretat Social, pel que fa al col·lectiu dels representants de comerç i al sistema especial de la indústria resinera.
Es poden posar en contacte amb aquest despatx professional per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.

Tens alguna consulta?

Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: GESTORIA BARCELO SL. Finalitat: Enviament d'informació i/o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats en la informació addicional.