Diferències entre pla de pensions i pla de previsió assegurat. Es interessant fer un traspàs dels drets acumulats a un nou pla?

by | 22 de setembre de 2016

Els plans de pensions (PP) i els plans de previsió assegurats (PPA) són dos tipus d’instruments d’estalvi específicament dissenyats per a la jubilació i que ens permeten reduir la base general de l’IRPF en la declaració de la renda amb la quantitat aportada. Però són dos productes diferents. Els primers canalitzen l’estalvi dels fons de pensions i tenen la forma jurídica de contracte, mentre que els PPA són assegurances de vida-estalvi.

Una de les principals diferències és que els PPA garanteixen (per llei) una rendibilitat mínima mitjançant tècniques actuarials –a més del capital invertit-. Una cosa que no succeeix en els plans de pensions, el rendiment depèn dels actius en què inverteixi. Això, a la pràctica, vol dir que la rendibilitat que poden oferir els PPA és més limitada que les dels PP, ja que té més llibertat d’inversió al no haver de garantir per llei un guany.
En tots dos casos, els drets consolidats (acumulats en els plans de previsió assegurats) es poden traspassar a un altre pla. A més, l’estalvi que es canalitza a través d’aquests dos instruments no és líquid fins que es produeix alguna de les contingències previstes (jubilació, invalidesa, dependència, mort i l’atur de llarga durada).
 
TRASPÀS DE PLANS DE PENSIONS:
El traspàs de plans de pensions consisteix en el traspàs dels drets consolidats, és a dir, la mobilització de la suma de les aportacions realitzades al llarg del temps més els beneficis generats fins a la data, gràcies a les inversions i el comportament dels mercats .
La normativa de fons i plans de pensions recull la possibilitat de realitzar tal acció per l’import total o de forma parcial, de manera que el partícip pot canviar tots els seus estalvis d’un pla a un altre. En cap cas el partícip haurà de pagar peatge fiscal quan ho realitzi. Canviar el pla de pensions d’una entitat a una altra és un procés gratuït, manté els avantatges fiscals i, a més, és molt senzill.
Si ja té contractat un pla de pensions … Què li oferim des de la nostra corredoria d’assegurances?

1 – Supervisió i assessorament sobre el seu actual pla de pensions per determinar si està garantit o no, de forma totalment gratuïta i sense cap compromís per part seva.
2 – Fer un estudi de mercat i valorar la possibilitat de traspassar el pla de pensions a una altra gestora, la qual cosa possibilitaria un augment important del capital garantit. Els drets consolidats anteriors més els beneficis generats al valor actual de mercat serien el nou capital garantit després del traspàs.

Exemple (real) de traspàs de pla de pensions efectuat al juny de 2016:
 
–        Saldo acumulat a l’Entitat d’origen: 98.248,30 euros
–        Nou saldo finalitzat el traspàs: 118.250,00 euros.

No dubti en consultar-nos, estem al seu servei.
 

Tens alguna consulta?

Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: GESTORIA BARCELO SL. Finalitat: Enviament d'informació i/o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats en la informació addicional.