Declaració de la Renda 2022 novetats i recomanacions per evitar problemes amb l’Administració Tributària

by | 12 d'abril de 2023

La temporada de la Declaració de la Renda s’acosta, i amb ella arriben importants novetats que afectaran tant als contribuents com a les gestories que els assessoren. En aquest article, revisarem les principals novetats d’aquesta campanya i destacarem la importància de comptar amb els serveis professionals d’una gestoria per evitar futurs problemes amb l’Administració Tributària.

Principals novetats

Deduccions fiscals: Aquest any, s’han introduït noves deduccions fiscals destinades a incentivar l’estalvi energètic, la inversió en sectors emergents i l’adopció de mesures de conciliació laboral i familiar. És important estar al corrent d’aquests canvis per aprofitar al màxim els beneficis fiscals.

Actualització dels trams de l’IRPF: Els trams de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) no han estat actualitzats per adaptar-se a l’evolució de l’economia i la inflació. Això pot afectar tant les retencions salarials com el resultat de la Declaració de la Renda.

Volem ressaltar la novetat de que a partir de aquest any l’aplicació de la deducció per les mares que havien tingut un fill i que es trobaven en situació de desocupació total per ERTO, períodes d’inactivitat o cessament d’activitat en el cas de les treballadores per compte pròpia. La deducció es podrà aplicar també als mesos de 2020 i 2021 sempre que compleixin les condicions per poder aplicar la deducció.

Davant les novetats i la complexitat de la legislació fiscal, és fonamental comptar amb l’assessorament d’una gestoria professional per evitar problemes amb l’Administració Tributària.

Si esteu interessats podeu demanar hora amb els nostres gestors. info@gestoriabarcelo.com

 

Tens alguna consulta?

Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: GESTORIA BARCELO SL. Finalitat: Enviament d'informació i/o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats en la informació addicional.