A partir de l’1 d’abril no s’hauran de remetre els comunicats de baixa dels treballadors a les empreses

by | 28 de març de 2023

El proper 1 d’abril entra en vigor una important modificació que servirà per simplificar els tràmits relacionats amb les baixes per malaltia (Incapacitat Temporal (IT). A partir d’aquesta data, el facultatiu que expedeixi el comunicat mèdic de baixa, confirmació o alta lliurarà a la persona treballadora només una còpia del mateix i no caldrà que la persona treballadora hagi de traslladar una còpia d’aquesta part a l’empresa.

El nou sistema funcionarà així: el Servei Públic de Salut, mútua o empresa col·laboradora remetrà les dades contingudes als comunicats mèdics de baixa, confirmació i alta a l‘Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) per via telemàtica.

Un cop rebuda aquesta informació, les empreses podran consultar les dades a través del Fitxer INSS Empreses. Quan l’empresa o l’ocupador no tingui obligació d’incorporar-se al sistema RED, les comunicacions es faran per correu ordinari i per SMS. Aquesta informació estarà disponible també a la seu electrònica de la Seguretat Social.

Les empreses, per part seva, tenen l’obligació de remetre a l’INSS, en un termini màxim de tres dies hàbils i a través del Sistema RED, les dades econòmiques del comunicat mèdic de baixa. D’aquesta manera, les empreses ja no hauran de transmetre a l’INSS les dades econòmiques contingudes als comunicats de confirmació i d’alta, simplificant també aquests processos.

Des de la Gestoria Barceló estem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte i/o aclariment al respecte.

Tens alguna consulta?

Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: GESTORIA BARCELO SL. Finalitat: Enviament d'informació i/o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats en la informació addicional.