L’Agència Tributària posa en marxa el nou sistema de control tributari

by | 15 de març de 2023

L’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) ha presentat el seu Pla Anual de Control Tributari i Duaner per a 2023, en el qual es detallen les actuacions que durà a terme durant aquest any per a lluitar contra el frau fiscal i millorar l’eficiència en la recaptació d’impostos.

Aquest pla de vigilància de la AEAT inclou diverses actuacions, entre les quals destaquen la intensificació dels controls sobre els impostos de major recaptació, com l’IVA, l’IRPF i l’Impost de Societats. També es prestarà especial atenció als nous models de negoci i plataformes digitals, que cada vegada tenen més pes en l’economia i que poden ser objecte de frau fiscal.

L’AEAT durà a terme un control més exhaustiu sobre l’economia submergida, un dels principals objectius de la seva lluita contra el frau fiscal. Per a això, s’utilitzaran eines tecnològiques avançades, com l’anàlisi de Big Data, que permetran identificar patrons i comportaments sospitosos.

A més, es reforçarà la col·laboració amb altres organismes nacionals i internacionals per a intercanviar informació i millorar l’eficàcia en la lluita contra el frau fiscal. També es duran a terme inspeccions i actuacions de control en l’àmbit duaner per a prevenir el contraban i el comerç il·lícit.

Quant a les sancions, l’AEAT ha anunciat que s’intensificaran les actuacions contra el frau fiscal i s’aplicaran sancions més severes per a aquells contribuents que cometin infraccions. Les multes per no presentar la declaració de la renda o l’IVA poden arribar a ser molt elevades, i a més s’aplicaran interessos de demora i recàrrecs per pagament tardà.

També es prestarà especial atenció als delictes fiscals més greus, com el frau d’IVA, que pot portar a penes de presó de fins a sis anys. L’ AEAT també perseguirà amb especial atenció els casos de blanqueig de capitals i de factures falses.

En conclusió, el Pla Anual de Control Tributari i Duaner de l’AEAT per a 2023 mostra la determinació de l’Administració Tributària per millorar l’eficàcia en la recaptació d’impostos i lluitar contra el frau fiscal. Els contribuents han d’estar al corrent de les obligacions fiscals i presentar les declaracions de manera correcta i en termini, per a evitar sancions i problemes amb l’Agència Tributària.

 

Tens alguna consulta?

Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: GESTORIA BARCELO SL. Finalitat: Enviament d'informació i/o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats en la informació addicional.