Els errors més habituals en fer la declaració de la Renda

by | 19 d'abril de 2023

La temporada de declaració de la renda ja ha començat, i molts contribuents opten per completar les seves declaracions d’impostos per compte propi en lloc de contractar un professional. A continuació, us presentem alguns dels errors més comuns que s’han d’evitar en presentar la declaració de la renda:

  1. Proporcionar informació incorrecta, com la direcció o dades bancàries, pot generar problemes en el procés de la declaració.
  2. Sempre cal tenir en compte les dades que no són proporcionats en l’esborrany d’Hisenda.
  3. Oblidar incloure ingressos addicionals, com a treballs per compte propi, lloguers, inversions o prestació per desocupació, pot resultar en una declaració incorrecta i possibles sancions.
  4. Deduccions i despeses no justificades: És important entendre quines despeses i deduccions són aplicables i com justificar-los correctament. No fer-ho pot portar al fet que l’Agència Tributària rebutgi les deduccions i apliqui comprovacions paral·leles a la declaració presentada.
  5. No tenir en compte les retencions: Oblidar-se d’incloure les retencions aplicades en pagaments a compte al llarg de l’any pot resultar en un càlcul incorrecte de l’impost degut o a retornar.
  6. Presentar la declaració fora de termini: No presentar la declaració abans de la data límit establerta pot implicar sancions per retard.

Per a evitar aquests i altres errors, és aconsellable revisar acuradament la informació proporcionada en la declaració i, en cas de dubte, consultar a un professional.

Si esteu interessats recordeu demanar hora amb els nostres gestors

Tens alguna consulta?

Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: GESTORIA BARCELO SL. Finalitat: Enviament d'informació i/o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats en la informació addicional.