Estalvis fiscals de les gestories en els esborranys d’Hisenda

by | 11 de maig de 2023

Malgrat que l’esborrany d’Hisenda facilita la declaració de la renda per a molts contribuents, existeixen aspectes específics que els gestors professionals coneixen i poden aprofitar per a optimitzar la càrrega fiscal. Poden identificar deduccions, reduccions i exempcions no reflectides en l’esborrany, la qual cosa podria generar estalvis significatius per als contribuents.

L’esborrany de la declaració de la renda, proporcionat per Hisenda, és una eina valuosa que simplifica el procés de declaració per a milions de contribuents. No obstant això, aquest document no sempre reflecteix totes les particularitats fiscals que podrien aplicar-se a cada cas específic.

Els gestors professionals compten amb un millor coneixement de la legislació tributària i estan al corrent de les últimes actualitzacions en matèria fiscal. Això els permet identificar oportunitats d’estalvi fiscal que podrien passar desapercebudes en l’esborrany proporcionat.

Entre els aspectes que els gestors poden detectar es troben:

1. Deduccions per despeses deduïbles no incloses en l’esborrany: Sovint, els esborranys no inclouen unes certes despeses deduïbles, com a despeses de formació, quotes sindicals o aportacions a plans de pensions, que podrien generar deduccions fiscals.
2. Deduccions autonòmiques i locals: Cada comunitat autònoma pot establir deduccions addicionals que no sempre es reflecteixen en l’esborrany. Els gestors professionals coneixen aquestes particularitats i poden aplicar-les en funció de la residència del contribuent.
3. Optimització del tractament fiscal per a parelles i famílies: Els gestors poden assessorar sobre la conveniència de realitzar una declaració conjunta o individual, així com identificar deduccions i beneficis fiscals aplicables a famílies nombroses o amb fills a càrrec.
4. Regularització de situacions fiscals anteriors: Un gestor professional pot ajudar a identificar errors en declaracions anteriors i gestionar la seva regularització, evitant possibles sancions o multes.

La contractació d’un gestor professional pot suposar un estalvi important per als contribuents, que veuen optimitzada la seva càrrega fiscal gràcies al coneixement d’aquests professionals en matèria tributària.

 

Tens alguna consulta?

Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: GESTORIA BARCELO SL. Finalitat: Enviament d'informació i/o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats en la informació addicional.